Kijk, daar doen we het voor ...

Door: Maarten Engelman 03.12.2014

Tevreden klanten zijn altijd leuk. Maar als we zo'n mooie e-mail ontvangen, glimmen we van trots.

Dag Maarten,

Hartelijk dank voor het geweldige boek van Frank lloyd Wright. Met name je 'disclosure' dat het Robie huis je inspiratiebron is geweest, spreekt ons aan. 

Life is accidental: in de 90'er jaren woonde ik in het mooie Shaker Heights, een exclusief dorpje net buiten Cleveland / Ohio, opgezet door de rijke staal baronnen rondom de eeuwwisseling 18/1900. De invloed van FLW was overal zichtbaar. Ik ben in die tijd in vele FLW huizen geweest. De herinneringen van FLW ex- maar zeker ook interieurs komen weer naar boven. In 1992 maak jij een studiereis en is FLW een 'eyeopener' voor je. Het kan gebeuren, 2 Nederlanders raken met FLW’s werk bekend in dezelfde periode en bouwen 20 jaar later een EA huis in Limburg, gebaseerd op inspiratie van ruim 100 jaar geleden, net elektriciteit en nog geen auto's.

De inspiratiebron spreekt ons aan, met name omdat je het daarbij gelaten hebt en je je eigen touch aan het ontwerp van ons huis hebt gegeven. Zowel van buiten als van binnen. Buiten: het verwerken van zink, moderne stalen ramen en natuurlijk….de geweldige gevelsteen. Binnen: de indrukwekkende verhoudingen van de ruimtes op zich, maar ook de indeling van keuken / eet / woon en werkkamers. Buitengewoon geslaagd! 

Wat me verder opvalt, al bladerend door het boek, is wat hebben FLW en EA, los van hun lange grijze lokken en gevoel voor kleding :-) , nog meer gemeen ? Een oog voor detail als het om de verlichting gaat. Indrukwekkende schoonheid van armaturen en functionaliteit. Na zonsondergang „straalt” het huis tegen de achtergrond van het mooie bos.

Maarten, wij voelen ons bevoorrecht met jou te hebben kunnen samenwerken. Het resultaat is niet alleen schitterend voor het oog, maar voorral ook uiterst functioneel. Veel dank daarvoor !

En weet verder, dat een man als Erwin Maertens onmisbaar is geweest. Erwin heeft op deskundige en plezierige wijze de opdrachtgever en aannemer begeleid tijdens de bouw. 

"Het voelt een beetje als afscheid nemen” zeiden we tegen elkaar, de laatste dagen, nu het project af is.

Nogmaals dank en hartelijke groet,

P.S. Ik zie net dat FLW in 1952 ook zink is gaan gebruiken voor de dakgoten :-)