Wij

Engelman Architecten is in 1980 opgericht door Maarten Engelman en organisch gegroeid naar een middelgroot bureau in Limburg. Het kantoor biedt een professionele en aangename werkomgeving voor ervaren architecten en jonge ontwerptalenten.

Ontwerpen is teamwork. Het managen van de samenwerking tussen alle betrokken partijen is een van onze specialismen. Ook binnen ons bureau is sprake van teamwork. Architecten voor het ontwerp en techniek werken samen met projectmanagers. De projectmanagers zijn verantwoordelijk voor het ontwerp- en bouwproces, van start tot finish, van opdracht tot oplevering.


Engelman Architecten is aangesloten bij de Branchevereniging van Nederlandse Architectenbureaus.

Bond van Nederlandse Architecten

Vacature

Op dit moment hebben wij geen vacatures.

Maarten Engelman  

senior architect
m.engelman@engelmanarchitecten.nl
06 20417666

Geboren in Arnhem, maar ‘import Limburger’ sinds 1962. Maarten studeerde architectuur aan de TU/E bij professor Habraken, de grondlegger van de filosofie van open bouwstructuren (drager/inbouw). In 1980 startte hij zijn eigen architectenbureau. Maarten is een teamplayer die de maximale creativiteit uit het team haalt. Zijn lijfspreuk ‘er is niets zo veranderlijk als het gebruik van de ruimte’ past hij toe in alle ruimtes en bebouwingen die hij ontwerpt.

Erwin Maertens  

projectmanager / partner
e.maertens@engelmanarchitecten.nl
06 57581416

Na zijn HBO Bouwkunde startte Erwin in 1994 bij ons bureau als bouwkundig tekenaar. Door zijn ruime ervaring bij Engelman Architecten en het ‘even buiten spelen’ bij een ander bureau ontwikkelde hij zich als een gedreven projectmanager. Erwin is fanatiek sporter en altijd op zoek naar samenwerking, intern en extern. Kortom: hij is de verbinding tussen de opdrachtgever en alle partijen die nodig zijn om een project tot een succes te maken.

Piet Laumans   

architect / partner
p.laumans@engelmanarchitecten.nl
06 46056330

Na zijn studie Architectuur in Delft landde Piet in 2003 weer in Limburg. Hij deed werkervaring op bij diverse architectenbureaus, waarna hij in 2015 voor zichzelf begon. Al snel ontstond er een nauwe samenwerking met Engelman Architecten. Dat Piet in januari 2017 partner werd voelde dan ook vertrouwd. Creativiteit en teamspirit vormen zijn grote kracht. Hij brengt complexe ruimtelijke vraagstukken terug tot de essentie en vertaalt ze naar heldere, tijdloze en duurzame architectuur.

Frank Rutjens   

technisch ontwerper
f.rutjens@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Frank is geboren in Maasbree en opgegroeid in Reuver. Sinds 2006 is hij in dienst bij Engelman Architecten. Frank vindt zijn uitdaging in het technisch invullen van de ontwerpen, zodat de architectuur in vorm en detail optimaal tot uitdrukking komt. Hij zorgt voor de afstemming tussen constructeur, aannemer en architect. Samen met alle betrokken partijen werkt hij projecten uit tot een gebouwd gebouw.

Carla Goes  

office manager
c.goes@engelmanarchitecten.nl
06 10850303

Carla is opgegroeid in Utrecht. Ze werkte een groot aantal jaren bij uitgeversconcern VNU/Sanoma in Amsterdam. Na haar verhuizing naar Limburg begon zij bij Engelman Architecten. In eerste instantie als directiesecretaresse, maar al gauw trok ze verschillende managementwerkzaamheden naar zich toe. Carla is de spin in het web van het bureau en zorgt dat de zaken intern goed geregeld zijn. Ze voelt zich helemaal thuis tussen creatievelingen.

Ben Kleukers   

architect
b.kleukers@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Ben studeerde in december 2014 af aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Specialisatie Architecture, Building en Planning. Daarna volgde hij in België een interieuropleiding.
Sinds september 2015 werkt Ben bij Engelman Architecten en ondersteunt hij de architecten met het uitwerken van schetsen en ontwerpen en visualiseert hij de ontwerpen in 3D presentaties.

Arjan Hanssen   

technisch ontwerper
a.hanssen@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Arjan is een geboren en getogen Heythuysenaar, die na zijn studie aan de slag ging bij het toen nog hetende ‘Maatschap Engelman Houben’ in Maasbracht. Hij ging kortstondig op avontuur, maar kwam snel terug bij de Engelman-familie. Ook na ruim 13 jaar vindt Arjan zijn werk nog steeds uitdagend door de ontwikkelingen in de bouw, maar vooral door de diversiteit van ontwerpen die bij Engelman Architecten de tekentafel verlaten.

Ron Haagmans  

technisch ontwerper
r.haagmans@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Ron studeerde Bouwkunde en Architecture, Building and Planning. Na 15 jaar ervaring op te hebben gedaan als technisch ontwerper streek hij in 2019 neer bij Engelman Architecten. Als mensenmens haalt Ron energie uit de samenwerking binnen ons hechte team en het contact met externe adviseurs.
Naast modelleerwerk zijn projectcoördinatie en presentatiewerkzaamheden bij hem in goede handen. Een duizendpoot dus!

Verena Gielis   

stagiaire
v.gielis@engelmanarchitecen.nl
0475 468100

Een stage met een diversiteit aan opdrachten en bouwen voor de toekomst, dat is wat Verena aansprak om bij ons stage te lopen. Sinds september 2021 loopt zij 5 dagen in de week stage en hoopt voldoende kennis te vergaren om in februari aan haar afstudeeropdracht te beginnen aan de Hogeschool Zuyd Maastricht, waar zij de richting Vormgeving Architectuur volgt.

Paul van Ratingen   

ontwerper - projectleider

Paul geniet vanaf 1 november 2020 van zijn vervroegd pensioen.