Gezinsvilla boordevol contrast  - , Engelman Architecten

Gezinsvilla boordevol contrast

2023 ,

Een thuis met voldoende ruimte om de kinderen op te laten groeien en gasten te ontvangen. Modern en transparant van karakter, maar tegelijkertijd warm en sfeervol. Dat was de wens waarmee onze opdrachtgever bij Engelman Architecten aanklopte. Mooie kaders, waarbinnen wij de ontwerpuitdaging aangingen. Het resultaat is een gezinsvilla boordevol contrast.

Open én gesloten

Om privacy en intimiteit te creëren gaven we de woning aan straatzijde een gesloten karakter. Dit in contrast met de achterzijde, waar glas openheid en connectie met de buitenwereld brengt. De woning heeft een open plattegrond, met in het hart een woonkeuken voor het hele gezin. De lange zichtlijnen staan garant voor een optische verbinding met de omringende ruimten. Hier kan iedereen zich terugtrekken zonder de connectie met de tuin te verliezen. Door de strategische plaatsing van het bouwvolume ten opzichte van de zon is er bovendien altijd wel een plek te vinden om van de zonnestralen te genieten. Van de vroege ochtend tot de late avond.

Horizontaal én verticaal

Er is veel aandacht besteed aan de keuze van het metselwerk. De langgerekte lichte baksteen versterkt de belijning in de architectuur. De gelaagdheid van de villa wordt geaccentueerd door een basis van horizontaal metselwerk te combineren met verticale metselwerkverbanden. Tot slot zorgen accentwanden van verticale houten gevelbekleding en een witte luifel in stucwerk bij de entree voor een spannend contrast.

Binnen én buiten

De overdekte buitenruimte aan de achterzijde ligt in het verlengde van het interieur. Door de grote schuifpuien te openen ontstaat er direct extra leefruimte. Het zachte materiaalgebruik, in de vorm van een lichte baksteen en een houten accentwand, draagt bij aan de warme sfeer.

GerealiseerdWonenVilla's
  alle projecten