Tandartspraktijk  - Echt, Engelman Architecten

Tandartspraktijk

, Echt

Tandartspraktijk Claessens is gevestigd in een voormalig koetshuis van Buitenplaats Verduynen in Echt. We tekenden in het verleden al voor diverse verbouwingen, maar inmiddels barst de praktijk uit zijn voegen. Uitbreiding is niet mogelijk zonder het monumentale ensemble aan te tasten. Daarom werd een voormalig schoolgebouw naast de buitenplaats aangekocht.

De ideale balans

Na onderzoek voor hergebruik werd besloten om over te gaan tot nieuwbouw. Aan ons de opgave om de ideale balans te realiseren tussen nieuw en historisch. Het gevelwerk is stoer, met oog voor metselverbanden en details. De hoofdrol is voor de baksteen. Een knipoog naar het feit dat de tandarts stamt uit een familie van baksteenfabrikanten.

Verfijnd maar praktisch

Binnen is de uitstraling verfijnd. Indirect uitzicht op de verstilde, groene buitenruimte zorgt voor rust. We ontwierpen de ideale routing voor de behandelkamers en steriele zone, met veel privacy voor de patiënten. De kantoren en gemeenschappelijke ruimten bevinden zich op de verdieping, als een stedenbouwkundig accent. Een deel van het perceel wordt ingericht als openbaar parkeerterrein voor het centrum van Echt.

In ontwerpZorg
  alle projecten