Urban villa aan de Maas  - Hanssum / Neer , Engelman Architecten

Urban villa aan de Maas

2019, Hanssum / Neer

Aan het Maasfront in Hanssum, nabij de jachthaven en het fiets- en voetveer, is een bedrijfslocatie vrijgekomen. Peter Heymans Holding BV en Boonen Vastgoed & Ontwikkeling namen het initiatief om dit gebied te transformeren tot een hoogwaardige woonlocatie. Engelman Architecten maakte een ontwerp voor een urban villa met maximaal maaszicht.

Appartementen met royale terrassen

De markante urban villa bestaat uit 6 bouwlagen met 13 luxe appartementen en 14 overdekte privé-parkeerplaatsen. Elke bouwlaag omvat 3 woningen, met oppervlaktes tussen de 110 en 160 m² en royale terrassen van circa 20 m². En dan is er nog een penthouse van 215 m2, dat omgeven is door terrassen.

Doordacht design

Door veelvuldig gebruik van glas creëerden we een maximaal uitzicht op de Maas. Zelfs de toekomstige bewoners van de eerste woonlaag kijken vrij uit over het water en de taludtuin met grassen. Dit doordat het appartementencomplex bovenop een parkeerplint staat. De verspringende balkons en het gebruik van wit aan de maaszijde geven het gebouw een open, dynamisch en maritiem karakter. In combinatie met de gemetselde rug en plint van het gebouw zorgt dit voor een mooi ensemble van vorm, materiaal en kleur.

 

In ontwerpWonen
  alle projecten