Urban villa Willem de Zwijger  - Vught , Engelman Architecten

Urban villa Willem de Zwijger

2020, Vught

Gebiedsontwikkelaar BPD transformeerde de terreinen van de voormalige Frederik Hendrikkazerne, de Isabellakazerne en de vroegere sportvelden in Vught tot een hoogwaardig woongebied: Stadhouderspark. Verdeeld over vier totaal verschillende wijken werden circa 600 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Dicht bij het Drongelens kanaal en de Vughtse heide, aan de rand van het bos.  Engelman Architecten won in 2016 de architectenselectie voor een appartementengebouw in de nieuwe wijk Parkbos.

Luxe maar divers

Parkbos wordt gekenmerkt door nieuw wonen tussen volwassen bomen; een erfenis uit het kazerneverleden. In deze prachtige wijk realiseerden wij de urban villa ‘Willem de Zwijger’. Het gebouw omvat 16 luxe appartementen, verdeeld over 4 woonlagen, op een half verdiepte parkeergarage. We kozen voor verschillende appartement typen om de diversiteit te stimuleren. Zowel wat betreft woonvorm als bewoners.

Inspelen op de natuur

Het gebouw is als één volume ontworpen. De slimme karteling van de gevel zorgt voor een dynamisch uitzicht. Zo genieten de bewoners optimaal van de schitterende omgeving. Het materiaal is zo gekozen dat het gebouw opgaat in de groene omgeving. Zo zijn de kleuren van de gemêleerde baksteen terug te vinden in omringende natuur.

Individualiteit en contrast

Door de appartementen visueel te omkaderen ontstaat een gevoel van individualiteit in de gevel en maken de aparte wooneenheden zich los van het gebouw. De contrasterende en strakke witte kaders zorgen voor een extra plastiek in het gebouw.

Het eindresultaat

Af en toe verrast ons als architect het eindresultaat. Wij hadden niet verwacht dat het ontwerp zo mooi past in de omgeving en zo perfect is uitgevoerd. Dat is zeker ook een compliment aan de bouwers.

GerealiseerdWonen
  alle projecten