Twee villa's, één ontwerpgedachte  - Limburg, Engelman Architecten

Twee villa's, één ontwerpgedachte

2022, Limburg

Onze opdrachtgever had de intentie om een nieuw landgoed te ontwikkelen op de rand van een buitengebied. Hij klopte bij ons aan omdat hij geïnspireerd was door een ander ontwerp van Engelman Architecten, namelijk een luxe villa in ditzelfde gebied. Het eindresultaat is een duurzaam complex van allure dat bestaat uit twee villa’s.

Ingetogen karakter

Ons streven was om in de parkachtige omgeving een nieuw gebouwenensemble te maken dat overgaat in het agrarisch landschap. De prachtige Kolumba bakstenen van Deense Petersen Tegl geven het gemetselde volume vanaf de openbare weg een ingetogen karakter, passend bij de omgeving. Aan de achterzijde, met uitzicht op het weidse landschap, zijn de volumen transparant gemaakt met veel glas en terrassen.

Verbindende factor

Royale zwevende terrassen – met daaronder toegang tot parkeerruimte buiten het zicht – zorgen voor verbinding. Tussen de villa’s onderling. Maar ook tussen binnen en buiten. Daardoor is er weinig aanleiding om een gecultiveerde tuin in dit buitengebied te maken. En wanneer het groen zich verder ontwikkelt zal de integratie met het landschap net zo geslaagd zijn als bij het verderop gelegen ontwerp van enkele jaren geleden.

Kwaliteitsimpuls

De twee modernistische bouwmassa’s bieden ruimte aan het opdrachtgeversechtpaar en hun zoon en zijn gezin. Zij voelen zich bevoorrecht om op deze mooie locatie te wonen. Maar bijzonder is dat het juist ook passanten zoals wandelaars en fietsers zijn die scheutig zijn met complimenten. Men is verrast door deze kwaliteitsimpuls aan het buitengebied.

GerealiseerdWonenVilla's
  alle projecten