Villa de Wijer - Roermond, Engelman Architecten

Villa de Wijer

1997, Roermond

Bedoeld onopvallende woning toch opvallend

De familie - vader, moeder en drie opgroeiende zonen -  wilde graag verhuizen van het dorp naar de stad. In de villawijk De Wijer in Roermond Noord, waren nog enkele kavels aan een klein beekje beschikbaar. De buurt kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan architectuur. 
De opdrachtgever wilde graag een introverte woning, die niet met de directe woonomgeving zou communiceren maar zich helemaal zou richten op het beekje aan de achterzijde . 
Een u-vormig bouwvolume met de open zijde naar de beek geeft de woning de gevraagde maximale privacy. 

In het interieur en de patio is het kleurgebruik extravert. Stevige kleuren, rood en cobaltblauw lopen als het ware door naar buiten. Met deze gewaagde kleuren heeft de woning in 1999 de Nationale Schilderprijs gewonnen. Een bedoeld onopvallende woning is toch opvallend geworden.

Prijzen:

Winnaar Nationale Schildersprijs 1999

GerealiseerdPrijswinnendWonenVilla's
  alle projecten
moderne villa architectuur schildersprijs nederland limburg engelman architecten moderne villa architectuur schildersprijs nederland limburg engelman architecten schets moderne villa architectuur nederland limburg engelman architecten plattegrond moderne villa architectuur nederland limburg engelman architecten