Woonhuis met uitzicht op het groene buitengebied  - Maasbracht , Engelman Architecten

Woonhuis met uitzicht op het groene buitengebied

2021, Maasbracht

Onze opdrachtgever verwierf een kavel in Maasbracht, met uitzicht op het groene buitengebied. Aan Engelman Architecten de vraag om deze bijzondere plek zo goed mogelijk te benutten. De zorgvuldige plaatsing van volumes en openingen leidde tot een woonhuis dat optimaal in verbinding staat met de omgeving.

Fraaie balans

De woning bestaat uit twee volumes; een woonhuis en een losstaande berging. Deze laatste wordt gekenmerkt door geprofileerd hout, met weinig detaillering. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het woonhuis om te schitteren met een rijke nuancering, gerealiseerd met bakstenen van het Deense Petersen Tegl.

Optimale verbinding

Het woonhuis is in de diepte op de kavel geplaatst, met de woonkamer aan de straatzijde en de keuken en eetkamer aan de achterzijde. Om een optimale verbinding met de omgeving te realiseren zijn de openingen in het bakstenen volume strategisch geplaatst. Zo wordt dankzij grote glazen puien in de langsgevels de breedte van de kavel volledig ervaren. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en creëert verbinding met de tuin. Met aan de ene zijde een beschutte plek achter de buitenberging, waar men kan genieten van de ochtendzon. En aan de andere kant het terras dat leidt naar de rest van de tuin. Daarnaast omlijst het kozijn van de glazen wand aan de voorzijde het weidse landschap. Een prachtig stilleven!

De bovenverdieping is gereserveerd voor werk en rust. Hier is het prachtige uitzicht toebedeeld aan het thuiskantoor. De slaapkamers en badkamers zijn voorzien van kleinere openingen om bovenmatige opwarming te voorkomen. Zo ontstaat een optimaal binnenklimaat en maximaal woongenot.

Slimmigheden

Om het kloeke volume van het woonhuis niet te veel te versplinteren zijn op de verdieping lamellen ingezet. Deze zorgen niet alleen voor verbinding in het metselwerk maar dienen ook als verticale zonwering. Door de dakrand op te hogen blijven de installaties uit het zicht. Een eenvoudige maar slimme oplossing om duurzaamheid en esthetiek te verenigen.

 

 

 

 


GerealiseerdWonenVilla's
  alle projecten