Klant aan het woord

Door: Erwin Maertens

Toen de familie overwoog om deze villa te kopen was het voor hen vanzelfsprekend om met Engelman Architecten de gewenste aanpassingen te bespreken.

Familie: "Wij zijn de tweede bewoners van een woning die Engelman Architecten in 1993 ontwierp. Het huis ligt midden in de bosrijke natuur aan de zuidoost grens van Roermond. Het is destijds ontworpen op en in een heuvelkam. In het ontwerp zocht de architect naar de optimale balans tussen het wonen in een modern vormgegeven huis en het genieten van de omliggende natuur. Het huis vormt echt een eenheid met de omgeving. Die eenheid wilden we absoluut behouden. Toen we overwogen om dit huis te kopen was het dan ook vanzelfsprekend om met Engelman Architecten de gewenste aanpassingen te bespreken."

Nieuwe indeling

"Het huis is ontworpen voor twee personen. Ons gezin bestaat echter uit vijf personen. We waren op zoek naar een nieuwe indeling waardoor we hier comfortabel met z’n vijven konden wonen. Met de architect bespraken we onze wensen en vulden we de nieuwe indeling van het huis op hoofdlijnen in."

Knelpunt opgelost

"De architect kwam vervolgens met ideeën voor de aanpassingen en maakte er schetsen van. Het belangrijkste knelpunt was een pui middenin het huis. Deze was voor ons een sta-in-de-weg. Engelman Architecten ontwierp een prachtige kastenwand die enerzijds een prettige afscheiding vormt tussen eet- en werkgedeelte van de leefruimte, maar op een heel doordachte manier beide ruimten toch met elkaar verbindt. Ook ontwierp Engelman Architecten een nieuwe, moderne toegangspoort voor ons perceel."

Past bij onze manier van leven

"Engelman Architecten stemde de details en de uitvoering af met de interieurbouwer, aannemer en constructeur. Wat we prettig vonden is dat Engelman Architecten efficiënt werkt. Ze zijn in staat snel de wensen en verwachtingen te inventariseren en dit te vertalen in een grof ontwerp als ‘praatstuk’. De architect luisterde goed naar onze persoonlijke beleving van zijn voorstellen. Zo ontstond uiteindelijk een detailontwerp dat echt past bij onze manier van leven."

Uit 1993 en helemaal van deze tijd

"We wonen nu in een gerieflijk huis uit 1993, helemaal naar onze wens, dat nu nog steeds eigentijds is en een schitterende eenheid vormt met zijn omgeving. Echt een plaatje!"