Klant aan het woord

Door: Carla 27.01.2015

De familie woonde in een traditionele villa. Toen er tegenover de woning kavels in de verkoop kwamen, besloten zij daar hun nieuwe droomhuis te bouwen. Waarom dit keer modern?

Familie: "Engelman Architecten maakte drie schetsontwerpen. Het meest gewaagde ontwerp sprak ons direct aan. Vanwege de bezonning aan de voorzijde zijn de woonfuncties gegroepeerd rond een patio. Met lange zichtlijnen van binnen naar buiten en met veel mooie details.

Durven

Zelf bouwen geeft zoveel vrijheid. Je hebt de mogelijkheid een huis te creëren dat past bij je huidige en toekomstige woonwensen en bij je gezinssituatie. Een maatpak in plaats van confectie. Vrijheid betekent ook: durven kiezen en niet bang zijn voor de risico’s. Alleen dan krijg je een woning die echt uniek is.

Kwaliteit

Het ontwerpen en bouwen van een nieuwbouwwoning is een complex traject. Een gedreven architect is in staat om deze complexiteit te vertalen in een goed doordacht ontwerp. Daarnaast maakt hij een bestek, helpt hij bij het kiezen van een aannemer en het aanvragen van de omgevingsvergunning en begeleidt hij het bouwtraject. Een intensieve bouwbegeleiding is absoluut noodzakelijk om de kwaliteit van het ontwerp ook tot realisatie te brengen.

Onze woonwensen

Engelman Architecten was uitstekend in staat onze ideeën over ruimte te vertalen in een ontwerp dat past binnen de omgeving, met de materialen die wij mooi vinden. Vooral door goed naar ons te luisteren en door oog voor detail te hebben. De architect verdiepte zich in onze huidige woonsetting en onze woonwensen, bekeek de mogelijkheden van de bouwkavel en bracht dit samen in het ontwerp.

Keuzes

Bij het zelf bouwen van je huis, moet je ontzettend veel keuzes maken. Materialen, verlichting enzovoorts. Dat proces verliep bij Engelman Architecten in een hele informele sfeer. Doordat de architect goed kon uitleggen wat de voor- en nadelen waren van elke optie, konden we weloverwogen beslissingen nemen.

Genieten

We wonen nu een aantal jaar met heel veel plezier in dit huis. De lichtinval in alle ruimten en daardoor de beleving van binnen naar buiten vind ik het meest bijzonder. Het is vanaf de eerste dag elke dag genieten.”