Bewegende stip aan de horizon

Door: carla 13.01.2021

2020 was een bijzonder jaar voor Engelman Architecten. We bestonden namelijk 40 jaar. Een mijlpaal. Daarnaast droeg onze oprichter Maarten Engelman het stokje aan ons over. Gelukkig blijft hij wel nog even. Vol vertrouwen staan wij - Erwin Maertens en Piet Laumans - klaar in de frontlinie, met de blik op het nieuwe jaar en ver daarna. Op naar de 50, samen met ons team. We hebben er zin in…

Pak je kansen

We hebben in die 40 jaar heel wat crisissen meegemaakt. De internetbubbel van 2000, de vastgoedcrisis in 2008 en nu de coronacrisis. Bij ons is het glas echter altijd halfvol. Blijf altijd uitkijken naar die stip aan de horizon. Zo gebruiken wij deze periodes als aanleiding om onszelf opnieuw uit te vinden. Op die manier blijven we altijd op actuele wijze invulling geven aan de rol van architect.

Generalist en specialist tegelijk

Wat niet verandert, is de breedheid van opdrachten van ons bureau. Van unieke villa tot appartementencomplex en van hotel tot verpleeghuis. Precies wat ons werk zo uitdagend en mooi maakt. Het geeft ons die gezonde onafhankelijkheid, die ervoor zorgt dat we niet vastzitten in één deel van de markt of steeds hetzelfde trucje doen. Sinds jaar en dag zijn we dan ook meer generalist dan specialist. Alhoewel opdrachtgevers ons ook wel de specialist in een integrale aanpak noemen. En dat klopt dan ook wel weer.

Hoe we het verschil maken

Alhoewel we prijswinnende ontwerpen maken is het ‘grote gebaar’ voor ons niet leidend. Architectuur is persoonlijk. Voor ons én de eindgebruikers. Zij moeten fijn kunnen wonen, werken of verblijven in een ruimte. Onze liefde voor het vak en de bijzondere details die daaruit voortkomen maken het verschil. Vorm, materiaalkeuze én duurzaamheid zijn daarin bepalende factoren. Maar altijd met een flinke dosis realiteitszin, want een ‘papieren architect’ willen we zeker niet zijn. Vanuit deze filosofie maken we keer op keer het verschil.

Met eigen ogen zien waar wij goed in zijn? Blijf ons team volgen of neem contact met ons op.

Tot snel!

Erwin, Piet en Maarten

Tekening in opdracht gemaakt door illustrator Tjarko van der Pol