Villa Aurea - Roermond, Engelman Architecten

Villa Aurea

1993, 2013, Roermond

Dat is pas duurzaam

Onze opdrachtgever destijds, zocht een mooi huis in een bijzondere setting. Hij vond een uniek stuk grond in de bosrijke natuur aan de zuidoost grens van Roermond. Wij ontwierpen een huis op en in een heuvelkam in deze omgeving.

Kenmerkend zijn de lange zichtlijnen in de woning die doorlopen in de gecultiveerde bostuin. De woning is royaal en van alle gemakken voorzien. Alle woonfuncties liggen op één niveau op de berg. Sauna, zwembad, atelier, garage en bergingen liggen deels in de berg, met daarbovenop het gastenverblijf en hobbyruimte. Hierdoor is de bouwmassa mooi geïntegreerd in de omgeving.

In 2013 klopten de nieuwe bewoners bij ons aan voor kleine aanpassingen. Achttien jaar later is de woning nog steeds modern en zelfs versmolten met de lommerrijke bosomgeving. Dat is pas duurzaam.

Lees het blog: Klant aan het woord

GerealiseerdVilla'sInterieur
  alle projecten
moderne villa bos architectuur nederland limburg engelman architecten moderne villa bos architectuur nederland limburg engelman architecten moderne villa bos architectuur nederland limburg engelman architecten moderne villa bos architectuur nederland limburg engelman architecten